понеділок, 26 вересня 2022 р.

Простір НУШ

 Однією зі складових Нової української школи є створення сучасного освітнього середовища, зокрема багатофункціональних гнучких просторів, що сприяють різним формам роботи, мотивують до навчання. Новий освітній простір – це не обов’язково реконструкція чи капітальний ремонт усієї шкільної будівлі. Англійські дослідники доводять, що найбільше на успішність учнів впливає простір класу. Загальношкільний дизайн також має значення, але якщо немає змоги переоблаштувати одразу всю школу, оновлення простору класу (а також, бажано, прилеглої рекреації) – розумне рішення, що матиме значний ефект. Сучасний освітній простір ґрунтується на поєднанні двох принципів – гнучкості та стабільності. Гнучка організація дозволяє швидко змінювати простір залежно від потреб освітнього процесу, впроваджувати різноманітні форми роботи. Стабільність забезпечує безперервність процесу, послідовність сприйняття та діяльності, підтримує порядок у просторі та керованість у роботі. І, хоча в даний час відсутнє фінансування для НУШ 5 класів ( ми розуміємо, що йде війна)  і тому облаштовуємо простір по мірі своїх сил та фінансових можливостей самостійно. 



































Міжнародний день Миру

 Міжнародний день миру відзначається щорічно 21 вересня. Для України це свято має особливе значення. Протягом усієї історії українська держава боролася за своє мирне існування. І в 2022 році Україна величезною ціною бореться проти російської агресії, щоб наші нащадки ніколи не знали війни. Міжнародний день миру був заснований ООН для того, щоб підкреслити важливість миру між усіма країнами і безглуздість воєн. Раніше свято відзначалося в третій вівторок вересня, оскільки в цей день проводилася щорічна сесія Генеральної Асамблеї ООН. З 2002 року свято відзначається в одну і ту ж дату - 21 вересня. У нашому класі ми провели бесіду про мир, дізнались про історію виникнення свята і малювали малюнки про мир. Молимося за наших рідних, що захищають Україну від ворога і віримо в наші Збройні Сили України. Разом до Перемоги! Разом до Миру в Україні і на планеті!










Спорт - це здоров'я!

 Спортивні естафети між 5-А та 5-Б класом провели наші вчителі фізкультури Гупало Олег Олександрович, Скіряк Василь Романович та педагог-організатор Дольна Тетяна Ігорівна. Класні керівники Марія Василівна Демків та Мар'яна Романівна Карпо вболівали за нас і найкращі миті залишили на пам'ять у фото. Тренуємо свою міць, ведемо здоровий спосіб життя та дбаємо про своє здоров'я! 




 




  

 

 











Правила безпеки під час війни з песиком Патроном

 Перш за все ми у школі дбаємо про свою безпеку. Цікавий квест з нами провела наша класний керівник Марія Василівна і наш друг песик Патрон. Ми дізналися багато корисної інформації про безпеку під час війни, провели тренування. розв'язували ребуси та виконували цікаві завдання. попереджені - значить озброєні! Разом до Перемоги!