вівторок, 28 березня 2023 р.

Участь в проекті SELFIE

 Заклад, в якому ми навчаємося, вирішив скористатися онлайн-інструментом SELFIE, який дозволяє учням та вчителям висловити свою думку про використання цифрових технологій (комп’ютерів, Інтернету, смартфонів та інших цифрових пристроїв) у нашому закладі освіти.

SELFIE збирає відгуки, надані всіма, хто проходить опитування, і використовує їх для створення аналітичного звіту, який допоможе виявити, що саме в нашому закладі спрацьовує добре, а що можна зробити по-іншому, краще.

Учні нашого класу активно взяли участь в анкетуванні, отримали сертифікати про участь. Хочемо позитивних зміні віримо, що наша думка важлива і допоможе зробити якісні зміни на краще вже в близькому майбутньому.







середа, 22 березня 2023 р.

Всеукраїнська олімпіада з мистецтва "На урок"

 "Мистецтво врятує світ" - так казав відомий філософ. Справді, без музики, пісень, танців, без живопису та скульптур неможливо сьогодні уявити наше життя. Вивчаймо наші традиції, бережімо свою мову, культуру, і тоді наша нація, наша країна буде квітучою і прекрасною. Учні нашої\ школи - і зокрема, - нашого класу - взяли участь у всеукраїнській олімпіаді з мистецтва, перевірили свої знання і провели з користю час. За підсумками олімпіади маємо активних учасників та переможців. 


середа, 15 березня 2023 р.

#Цікаве навчання. Пізнаємо природу.

 Сьогодні урок природознавства був особливо цікавим. Наша вчителька Мар'яна Богданівна залучила нас до цікавої проектної роботи. Ми багато вивчали, робили експерименти, виконували різні захоплюючі завдання. Працювали в дружних командах, було весело і корисно. Пізнаємо природу, вчимося її шанувати і охороняти. 





 







    

    


субота, 11 березня 2023 р.

Тарас Шевченко - поет сили, енергії, боротьби!

 "Для нашого народу «Кобзар» − не просто настільна книга. Це святі для нашої Батьківщини рядки, які не втратили свою актуальність навіть через століття після їх написання."


У ці березневі дні ми відзначаємо день народження безсмертного українського пророка Тараса Шевченка. Всі ми знаємо його як геніального поета. Але Шевченко володів дуже багатьма талантами. Видатний гравер, живописець, прозаїк, поет, співак, режисер, драматург, актор, скульптор, фотограф... Тож ми з учнями нашої школи досліджували та вивчали грані талантів Шевченка і презентували свої проекти на уроках музичного мистецтва і мистецтва. В школі відбулися конкурси на краще читання поезій Кобзаря, виконання пісень на слова Шевченка та пам'яті Шевченка, конкурс малюнку до поезій Тараса Григоровича, а також вікторини, диспути "Чи був Шевченко кобзарем?" (тобто чи умів поет грати на музичних інструментах, зокрема на кобзі). А ми, учні 5-а класу зі своїми вчителями української мови Оксаною Михайлівною та Зоряною Юріївною,  побували на урочистостях, присвячених Шевченку, в жовківському замку, читали Тарасові поезії, і захоплено послухали екскурсію жовківським музеєм в замку. Безсмертне Шевченкове слово буде жити у віках! 












середа, 8 березня 2023 р.

Звучи, прекрасна рідна мово!

22 лютого світ відзначав міжнародний день рідної мови. В нашій школі ми активно долучилися до відзначення цього дня. Співали пісень про мову, розгадували кросворди, ребуси, загадки, грали ігри, вікторини. Особливо цікаво провели день учні 5-А класу (мій рідний, дорогий 5-А 😍) з вчителями-філологами (В'язівська Оксана Михайлівна та Микитюк Зоряна Юріївна) та зі мною, класним керівником 5-а класу. З цікавістю зіграли в гру "Неймовірна круговерть". Діти в захваті від гри, провели час дуже цікаво, дізнались дуже багато і повторили те, що знаємо. Захід пройшов в атмосфері тепла та дружби. А після гри смачно поласували піцою та солодким печивом. поповнили свої сили та набралися енергії. Ми шануємо і любимо свою рідну мову. І обіцяємо вивчати її ще більше та краще. Разом до Перемоги!