субота, 29 квітня 2023 р.

Наші шкільні будні. Навчання і розваги.

 Ох вже ця дистанційка.....


Цікаві й корисні уроки трудового навчання.




Навчаємось англійської в школі Розвитку. Активне позашкілля.




Майстерка "Умілі ручки" від нашої Лізи: усі іграшки Лізонька створює власноруч!!!!










середа, 26 квітня 2023 р.

Попіл Чорнобиля стукає в моє серце.. 🕯

 У ніч на 26 квітня 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС стався потужний вибух із викидом радіоактивних речовин. Близько 200 тисяч людей було евакуйовано із зон забруднення. 26 квітня в Україні відзначають День пам'яті Чорнобильської трагедії.


Сьогодні учні 5-А класу з класним керівником вшанували хвилиною мовчання усіх жертв трагедії. Ми дізнавались факти про аварію на ЧАЕС, переглянули відео-спогади ліквідаторів пожежі на станції. Перевірили свої знання в грі "Доміно-факти про Чорнобиль" та в інтерактивному кросворді, висловлювали свої міркування з допомогою кубика Блума та ігор "11 слів про Чорнобиль" та  "Асоціації". Пам'ятаємо і про загрозу ядерної катастрофи в нинішній час - бо одна з найбільших станцій у Європі - Запорізька АЕС зараз під окупацією ворога і щодня піддається провокаціям з боку росіян. (про окупацію станції обговорювали статтю-інтерв'ю працівників Чорнобильської ЧАЕС, що були в заручниках окупантів)






















неділя, 9 квітня 2023 р.

Неймовірна круговерть "Українські екомрії"

Квітень багатий святами і визначними датами. Поряд з іншими визначними днями і улюбленими святами не можемо не згадати про День здоров'я (7 квітня), День довкілля (15 квітня) та Всесвітній день Матері-Землі (22 квітня). Тож вирішили відзначити ці дати і перевірити свої знання з екологічної тематики грою "Неймовірна круговерть - українські екомрії" (автор гри - вчителька історії Катерина Єлесіна з Білої Церкви). Було цікаво, пізнавально, захопливо. Знаємо, що нашу природу і своє здоров'я потрібно берегти.