вівторок, 27 грудня 2022 р.

Як Кролики Джавелін і Байрактар злого тигра побороли

Напередодні Нового 2023 року учні нашого 5-А класу завітали в гості до першокласників та своєї першої вчительки Козак Олени Гнатівни. Ми показали патріотичну виставу "Як кролики Джавелін і Байрактар злого тигра побороли". Вистава розповідає про злого тигра (москаль-агресор), який лякає українців павуками-шахедами. Але Мужні кролики Джавелін і Байрактар виходять на боротьбу з ворогом. До них поспішають на допомогу Кролички-запальнички, Курочки Ряби-тіктокерки, хакер Заєць-Розумняшка, Івасик Телесик-волонтер, Котигорошки ЗСУ, циганська сотня жвавих циганочок, і вся ця дружна компанія перемагає ворога. Все буде Україна! 























субота, 24 грудня 2022 р.

300 років з дня народження Григорія Савича Сковороди

 Цьогоріч світ відзначає 300-й день народження Григорія Савича Сковороди – великого мрійника, мандрівного філософа та педагога. Григорій Сковорода зрікся світу й кар’єрного росту, хоча й мав високі досягнення та блискучу освіту. Замість родинного затишку обрав постійні мандри й самотність – та при цьому вважав себе неймовірно щасливою людиною.

Змалечку Сковорода полюбив інструментальну музику. Спершу він грав на звичайній сопілці, вирізаній із гілочки калини або ліщини. Але потроху малий Гриць так удосконалив свою сопілку, що міг передавати на ній навіть переливи голосів співочих птахів. А вже в зрілому віці Сковорода приємно й зі смаком грав на флейті, скрипці, бандурі та гуслях. Словом, іще в дитинстві він напрочуд тонко відчував те, про що скаже згодом, коли стане дорослим:

«Музика – це великі ліки в скорботі, втіха в печалі, забава в щасті».


У нашому класі ми до річниці з дня народження філософа і музиканта переглянули цікаві відео про Григорія Савича, читали та інсценізували його байки «Бджола і Шершень», а ще -  взяли участь у всеукраїнському конкурсі «Сторінками життя Сковороди» на сайті «На урок». Можемо похвалитися гарними результатами, отримали дипломи-нагороди за участь, дипломи 1, 2, 3 ступеня. Було пізнавально та весело.

На жаль, ми також дізналися, як сильно постраждав від ракетних ударів музей філософа на харківщині, у с. Сковородинівка. Ніколи не пробачимо ворогам того, що вони нищать нашу культуру та нашу ідентичність. 




середа, 21 грудня 2022 р.

Передноворічний майстер-клас з миловаріння

 Психолог школи Наталія Юріївна Хочина провела з учнями нашої школи майстер-клас з миловаріння. Наші діти вже не вперше беруть участь в такій акції і їм дуже подобається так цікаво проводити час. Ось можемо похвалитися нашими роботами, створеними на майстер-класі:

Вікторія Головенко




Акція "Таємний Миколай"

 Чудотворець Миколай все своє життя робив добро, допомагав бідним, знедоленим, давав поради і ревно молився. Він є прикладом для наслідування і зразком доброчесності. Українські діти з нетерпінням щороку очікують Святого Миколая і вірять, що він прийде до них із дарунками. От тільки, на жаль. цього року наші діти все більше просять не для себе, не цукерок і мандаринок чи іграшок, а просять миру, Перемоги, просять здоров'я для ЗСУ і зброї, щоб захисники могли нас захищати. 


Учні нашого класу долучилися до загальношкільної акції "Таємний Миколай",  щоб зібрати допомогу для літніх людей, тимчасово переміщених осіб, усіх тих, хто потребує. 

Також ми зробили сюрприз-приємність собі у класі: в день Святого Миколая обмінялися подарунками (попередньо проводили жеребкування, хто кому готує сюрприз). Було цікаво і весело. 



неділя, 11 грудня 2022 р.

Благодійна ярмарка

 Традиційно щороку в нашій школі відбувається цікаве і корисне дійство: ярмарка. І не просто собі ярмарка, а благодійна! Цю акцію започаткували самі учні школи. Приносять зроблені своїми руками (і з допомогою батьків, звісно) смаколики та вироби Hand made. Наш 5-А в попередні роки навчання був звичним гостем ярмарок, а цьогоріч ми вже були вперше повноцінними учасниками і готували й продавали на ярмарку свою випечену смакоту та неймовірні вироби з бісеру (їх виготовили наші дівчатка-рукодільниці). Ярмарка вдалася на славу. Наш клас зібрав 3 тисячі 700 гривень. Хочеться додати, що інші класи були такими ж активними і майстерними, тож разом у школі ми зібрали чималеньку суму!!! Усі кошти будуть спрямовані на потреби для наших ЗСУ, наших захисників. Разом Переможемо! Слава Україні! Героям Слава!