вівторок, 28 листопада 2023 р.

Всеукраїнський "Добрий урок" 28 листопада - можливість для школярів долучитись до культури благодійності

 Цього року на 28 листопада припадає #ЩедрийВівторок - українська частина глобального руху #GivingTuesday, який поєднує благодійні ініціативи комерційних, громадських організацій і небайдужих людей.

#ЩедрийВівторок був запроваджений в Україні у 2018 році завдяки ініціативі Zagoriy Foundation у співпраці з БФ "Таблеточки", Українським форумом благодійників та "Клубом Добродіїв" з метою розвитку культури благодійності у країні. До руху долучилися координатори багатьох соціальних проектів, створених для підтримки дітей-сиріт та літніх людей, розв'язання екологічних проблем тощо.

Цього року особливу увагу організатори руху приділяють ініціативі #ЩедрийВівторокДіти, що була започаткована для залучення дітей до добрих справ та розвиток культури благодійності серед молодого покоління. За допомогою спеціально розробленого та випущеного посібника "Уроки Доброти", який містить інформацію про історію благодійності в Україні в доступній формі, до ініціативи можуть доєднатись українські школи.

"Шкільна освіта - один з найважливіших етапів у житті кожної людини, який впливає на світогляд не менше, ніж сім'я. Дуже важливо, особливо зараз, щоб цей етап включав інформацію про те, наскільки цінні добрі вчинки і як насправді легко їх робити", - каже Ірина Грицаєнко, CEO Zagoriy Foundation.



Учні старших класів своєю чергою готові до глибшого розуміння теми, а отже можуть долучитись до розповсюдження власних історій про благодійність або добрі справи в соціальних мережах під хештегами #ЩебільшеДобра та #ДоброМаєЗвучатиГолосно.

Учні, які поділяться своїми історіями, не тільки сприятимуть поширенню флешмобу, але й отримають можливість потрапити на сторінки соціальних мереж Щедрого Вівторка та взяти участь у розіграші тематичних сувенірів. Крім того, школи та вчителі можуть відзначити найбільш активних учасників або спільний внесок молоді у благодійність.

"Рух Giving Tuesday сформувався у 2012 році й від самого початку був добре адаптований до реальності соціальних мереж та вільного інформаційного простору. Це зумовлює прекрасну можливість зацікавити підлітків у сучасних формах благодійності, а також в доступній формі показати, що їх допомога може буквально рятувати життя", - підкреслює Ірина Грицаєнко, CEO Zagoriy Foundation.


Довідка

#ЩедрийВівторок — всеукраїнський благодійний рух, який є частиною глобальної ініціативи #GivingTuesday, започаткованого в США у 2012 році. Цей рух об'єднує людей, організації, медіа, школи та бізнес навколо добрих справ і популяризує культуру благодійності в Україні. Один з ініціаторів Щедрого Вівторка в Україні та його активний провайдер - благодійний фонд Zagoriy Foundation, створений у 2015 році родиною Загорій, бенефіціарами фармацевтичної компанії "Дарниця”. У 2021 році до акції "Щедрий Вівторок Діти" долучилися понад 900 українських навчальних закладів.


Доступ до презентаційних та методичних матеріалів можна отримати за посиланнями:

1) Посилання на посібник

https://drive.google.com/drive/folders/lw4AXrC6so5Cth89QL9Bb47gGuiT87_yg

2) Посилання на план уроку:

https://docs.google.com/document/d/15wa0GHIB5EufgQwBN8r0HB2Bwldfg7-B/edit

Отримати додаткову інформацію або зв'язатись з організаторами руху "Щедрий Вівторок" можна звертатись до Оксани Ліщини (o.lishchvna(S)zagoriv.foundation, +38068 335 85 85), координаторки по роботі з партнерами Щедрого Вівторка в Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар